Nevşehir'de Gezilebilecek Yerler

Nevşehir'de Gezilebilecek Yerler

Nevşehir'de Gezilebilecek Yerler


Üç Güzeller


Kapadokya’nın simgelerinden biri haline gelen ve büyüleyici manzarasıyla turizm dergilerinin kapaklarını süsleyen Üç Güzeller, şapkalı peribacalarının en güzel örnekleri arasında gösteriliyor. Pek çok efsaneye konu olan Üç Güzeller, iki büyük peribacasının arasında duran küçük peribacasıyla bir aileyi andırıyor ve ismini de buradan alıyor.

Kızılçukur Vadisi'nde yer alan ve vadi gezilerinin en sevilen mola noktası olan Üç Güzeller’i özellikle gün doğumu, gün batımı veya gece aydınlığında ziyaret ederseniz, Nevşehir gezinizin en güzel fotoğraflarını burada çekebilirsiniz.

Aşk Vadisi (Bağlıdere Vadisi)

Göreme'nin popüler beldesi Aşk Vadisi, romantik manzarası ve uzun yürüyüş rotasıyla ünlü. Milyonlarca yılda şekillenen gün batımında kırmızı ve pembe tonlarıyla parlayan kaya oluşumlarıyla dikkat çekiyor. Seyir teraslarından peribacalarının en güzel fotoğraflarını çekebilir, balayı ve evlilik teklifleri için ideal bir mekan olarak tercih edebilirsiniz. Nevşehir merkezine 14 km uzaklıkta olan Aşk Vadisi, minibüs veya rehberli yürüyüş turlarıyla kolayca ulaşılabilir. Ayrıca sıcak hava balonlarıyla kuş bakışı manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.


Uçhisar Kalesi

Sadece 5 km uzaklıktaki Uçhisar Kalesi, Nevşehir'in ve Uçhisar'ın simgesi ve Kapadokya'nın en büyük peribacası olarak da biliniyor. Fotoğrafçıların ve turistlerin ilgisini çeken bu görkemli kale, dev bir peribacasının oyulmasıyla oluşturulmuştur.


M.Ö. 4. ve 1. yüzyıllar arasında inşa edildiği düşünülen kale, tarih boyunca sığınak ve gözetleme yeri olarak kullanılmış. Tüneller, gizli geçitler ve odalarla dolu olan kale, Göreme Açık Hava Müzesi ve Erciyes Dağı'na kadar panoramik manzaralar sunar. Uçhisar Kalesi'ni ziyaret ettikten sonra, taş konakları gezebilir ve manzaraya karşı restoranlarda Nevşehir'in ünlü testi kebaplarını deneyebilirsiniz.

Acıgöl

Nevşehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Acıgöl ilçesi, M.S. 3. yüzyılda Kapadokya bölgesine gelen rahip ve keşişlerin yerleşerek Hristiyanlığı bölgede yaymaya çalıştığı yerlerden biri. Uzun tarihinde Asur, Hitit, Frig, Pers, Bizans, Roma, Anadolu Selçuklu, Osmanlı egemenliğinde kalan ve her köşesinde bu zengin tarihi yansıtan eserleri görebileceğiniz Acıgöl, ismini ise volkanik bir göl olan ve günümüzde su seviyesi 1 metrenin altına düşerek bir çukur haline gelen Acıgöl’den alıyor.


İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kapadokya bölgesindeki en büyük yer altı şehirlerinden biri olan Tatlarin Yeraltı Şehri için de sıkça ziyaret edilen Acıgöl’de bu devasa yapının içindeki manastırlar, kiliseler ve yaşam alanlarını keşfe çıkabilirsiniz. Acıgöl, aynı zamanda donanımlı kamp alanları ve zengin kuş çeşitliliği ile Nevşehir’de kamp yapmak veya kuş gözlem turlarına çıkmak için de en çok tercih edilen yer.


Asmalı Konak


Nevşehir, pek çok büyüleyici tarihi konağa ev sahipliği yapıyor ve bu yapılar içine en ünlülerinden biri de Asmalı Konak. Birçok ünlü dizi ve filmin çekildiği bu nedenle de çok ziyaret edilen tarihi konak, Ürgüp'e sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kapadokya bölgesine özgü geleneksel taş ve ahşap mimarili konakların en güzellerinden biri olarak kesinlikle görmenizi ve dönem mobilyaları ile süslenmiş odalarını gezmenizi öneririm.


Açık olduğu saatler: Hacı Hafız Sokak üzerinde yer alıyor ve haftanın her gün 08:00 ile 19:00 saatleri arasında gezebilir.
Whatsapp Telefon