Yurtdışı Misafirlerimiz İçin Araç Kiralama Rehberi

Yurtdışı Misafirlerimiz İçin Araç Kiralama Rehberi

YURTDIŞI MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ARAÇ KİRALAMA REHBERİ
Türkiye'de ki doğal güzellikleri ve tarihi dokusunu görmek için kendi aracınızla yapacağınız ziyaretler daha keyif verecektir. Ancak Türkiye'de araç kiralamaya karar vermeden önce aklınızda bulundurmanız gereken hususlar var. Araç kiralama yapıp sorunsuz seyahat etmeniz için yardımcı olacak birkaç ipucuyu aşağıdaki maddelerde bulabilirsiniz.
Araç Kiralama İpuçları
1. Güvenilir marka ile çalışmak
Sektöründe deneyimli ve güvenilir firmaları tercih edebilirsiniz. 
2.Ehliyet
Kendi ülkenizden geçerli bir ehliyetiniz olduğundan emin olun. Ayrıca, Türk vatandaşı değilseniz, Uluslararası Sürüş İznine (IDP) sahip olmanız gerekecektir. Türkiye'de araç kiralamak için geçerli bir ehliyete ihtiyacınız olacak. Amerika Birleşik Devletleri'nden iseniz, normal sürücü belgenizi kullanabilirsiniz. Ancak, başka bir ülkeden iseniz, Uluslararası Sürüş İznine ihtiyacınız olabilir. Neye ihtiyaç duyduklarını öğrenmek için önceden kiralık araba şirketiyle görüştüğünüzden emin olun.
3. Kiralama Sözleşmesini Kontrol Edin
Acentede evrak işleri bittikten sonra, firma yetkilisi bir çalışan size aracı teslim edecektir. Öncelikle aracın etrafında gezerek, önemli bir çarpık veya göçük olup olmadığını tespit edin. Sonrasında tüm kapıları, bagajı ve motor kaputunu açarak kapıların mekanizmasında sorun olup olmadığını görün. Arabayı sanki kiralıyormuş gibi değil de satın alıyormuş gibi ciddi bir kontrol yapın. Görevlinin sizi beklemesini dert etmeyin, rahat rahat kontrollerinizi yapın.

Aracın içine girerek hızlıca koltuklara, ön aksesuarlara ve aynalara göz atın. Aracı çalıştırarak ekranda bir arıza ışığının yanıp yanmadığını kontrol edin. Aracı çalıştırdıktan sonra yakıt seviyesini kontrol edip not alın, aracı teslim ederken de aynı seviyede bırakın. Yakıtı fazladan almanız durumunda ise hiçbir firma fazladan aldığınız yakıtın ödemesini yapmayacaktır. Bu kontroller esnasında dikkatinizi çeken en ufak hasarları bile aracı size getiren görevliye belirterek, not almasını isteyin. Böylece aracı teslim ettiğinizde, belirtmiş olduğunuz hasarların hiçbirisinden sorumlu tutulmazsınız.
4.İhtiyaçlarınız için doğru arabayı seçin.
Sadece İstanbul'u gezmeyi planlıyorsanız, büyük bir SUV kiralamanıza gerek yok. Daha küçük bir araba yakıt açısından daha verimli olacak ve şehirde manevra yapmak daha kolay olacaktır. Öte yandan, kırsal alanlarda araç kullanmayı veya sahili keşfetmeyi planlıyorsanız, daha büyük bir araba daha iyi bir seçenek olabilir.
5. 7/24 YOL YARDIM HİZMETİ
Aracınızın kaza, hasar veya arıza sebebiyle yolda kalması durumunda 7 gün 24 saat hizmet veren deneyimli personel ile iletişime geçebileceğiniz sözleşme şartları çerçevesinde aracınızın çekici yardımıyla servise çekilmesi, tamir ve onarımı gibi süreçler takip edilebilecek çözüm üretebilecek kurumsal firmayla çalışmak.
6. Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırmayın
Birçok sektörde firmalar, erken rezervasyon yapan müşterilerine fiyat avantajı sunarlar. Araç kiralarken de geçerli olan bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz. Özellikle tatil yapacağınız tarihlerin veya iş toplantılarınızın tarihinin belli olduğu durumlarda, o tarih için erken araç kiralama rezervasyonu yaparak piyasa fiyatlarının çok altında araç kiralayabilirsiniz. Ankara, İzmir, Antalya veya İstanbul gibi büyük şehirlerde çok fazla kiralık araç bulunduğu için, bu şehirlerde erken rezervasyon kampanyaları daha sık uygulanmaktadır.

Whatsapp Telefon